Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2016 12:25 - Перфектно тяло.
Автор: coolsummer Категория: Спорт   
Прочетен: 1955 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.07.2016 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Възможно ли е постигането на перфектно тяло? 
Постигането на перфектно тяло е трудно, но не и невъзможно, за жалост за да имаме изваяно и секси тяло се иска постоянство, за което се иска и отделяне на време, а някои от нас не разполагат с такова. И все пак има и не толкова "сложни" методи за отслабване, поддържане и стягане. Много от нас си мислят, че тайната на отслабването е гладуването, но това въобще не е така- даже напротив гладуването не решава проблема с наднорменото тегло, то вреди. За да отслабнем ефикасно е нужно да се храним правилно, но в същото време това не е достатъчно, трябва да съчетаем правилното хранене с правилните упражнения. Нужно е да си набавяме всички вещества нужни за тялото ни, това е едно от основните правила за отслабването, а тези вещества са:

Протеини (белтъци). Те са строители на тъканите и органите, също така и спомагат за стягане на мускулатурната структура, ето и основните храни богати на протеини:
Месни: Риба, хайвер, телешко, говеждо, скариди, пилешко, агнешко, свинско и др.
Растителни: Боб и бобови растения, леща, печена тиква, тиквени и динени семки, фъстъци, сирене, мялко и други млечни продукти.
Въглехидрати. Те са също много важни за тялото и не бива да бъдат изключвани от диетите, защото те дават енергия на тялото и клетката, въглехидратите са важни за всички жизнени процеси в тялото! Богати храни на въглехидрати са:
Зърнени: Бял ориз, пълнозърнест ориз, просо, царевица, овес, жито, ечемик, ръж и др.
Брашнени и тестени: Оризово брашно, пшенично брашно, пуканки, царевично брашно, спагети, юфка и др.
Зеленчуци и подправки: Колкото и да не ви се вярва, чипсът може да бъде не само вреден, но и полезен, той съдържа 54% въглехидрати, след него идват пържените картофи, джинджифил, картофено пюре, нишесте и др.

Мазнини. Мазнините са разнообразни свойства, най-важните им участия са тези в образуването на клетъчните мембрани, стероидни хормони, и усвояването на витамините A, D, E и K. Хранителни източници на мазнините са:
Растителни: Авокадо, маслини, бадеми, фъстъци, лешници, зехтин, шафраново масло, царевично олио, фъстъчено масло, ленено масло, зелено-листни зеленчуци и др.
Месни: Морски храни, сьомга, херинга, риба тон, пъстърва и др.


Диети- Диетите определено не включват гладуване, също така много от тях не са ефикасни, а дори и да помогнат след това е много вероятно да се "появи" ефекта :йо-йо" което нас не ни устройва, затова просто изключете някои храни от менюто си като бял хляб от него се пълнее много, а също така води до забавяне на метаболизма вместо това яжте пълнозърнест хляб, заменете маргарина с масло, маслото е много по-полезно от маргарина, наблягайте повече на зеленчуци, избягвайте сладкото, както и солта или поне я заменете с йодирана сол. Намалете максимално пържените храни, газираните напитк, това включва и енергийните такива, алкохола и други храни и напитки вредни за вас и вашето здраве. Също така пийте колкото се може повече вода, особено през летните сезони.

Упражнения. И все пак, ако не сте от "спортните натури" има и упражнения не толкова изискващи усилия в домашни условия.
Мързеливи упражнения:
За крака: Както лежите просто поставете ръце около тялото, дори може да седнете върху тях и повдигнете краката си и се опитвайте максимално да ги изпънете, 20 пъти са достатъчни.
За корем: Коремни преси, както при краката 20 пъти са достатъчни, но 2 или 3 серии по 20 пъти.
За ръце: Повдигайте тежести дори двулитрова бутилка с вода е достатъчно, това можете да го правите и от легнало положение, колкото можете повече пъти повдигайте тежеста избрана от вас.

За хората, които имат повече свободно време най-напред бих препоръчала тичането- то стяга всяка част от вашето тяло. За отслабване е препоръчително над 15 минути да се тича, може дори да е бавно, но трябва да е над 15 минути, също така не е важно разстоянието което сте изминали, а колко време сте тичали. За стягане на мускулите 10 минути са напълно достатъчни. За крака най-ефикасното упражнение са клековете, ще поставя снимка с режим, който трябва да спазвате, от личен опит знам, че те са едно от най-ефикасните упражнения за крака, а в същото време и бърз (не много лесен) начин. За оформяне на плочки на стомаха наистина е нужно много усилия, търпение и постоянство и все пак най-добрите упранения за корем са коремните преси, лицевите упори и вдигане на краката (изпънати) във въздуха от легнало положение, ако правите и 3-те упражнения по 10 или 20 пъти на ден е достатъчно. Хората, които имат повече време е добре да посещават и фитнеса дори веднъж седмично. 


image



Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: coolsummer
Категория: Забавление
Прочетен: 27728
Постинги: 19
Коментари: 1
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930